Icelandic lawyer elected President of European Women Lawyers’ Association

Icelandic lawyer Dr. Herdís Thorgeirsdóttir was elected president of the European Women Lawyer’s Association (EWLA) during the association’s 9th congress in Reykjavík last weekend.

Dr. Thorgeirsdóttir is the association’s third president. Approximately 150 people attended the congress, which was addressed by 35 speakers, Fréttabladid reports.

EWLA was founded in 2000 as a platform for women lawyers in Europe, intended to influence legislation and politics in EU and EEA member states on the basis of gender equality.

Ferilskrá Herdísar

Ferilskrá Herdísar

Dr. Juris Herdís Þorgeirsdóttir er lögmaður í Reykjavík. Hún hefur víðtæka reynslu úr akademíu og atvinnulífi, starfar bæði hér og á alþjóðavettvangi. Hún var skipuð fyrsti prófessorinn við lagadeild háskólans á Bifröst 2004 og hefur einnig kennt við háskóla erlendis. Herdís lauk doktorsprófi í lögum með dr. juris gráðu (frá lagadeild Lundarháskóla 2003). Sérsvið hennar…

Curriculum vitae

Dr Herdís Thorgeirsdóttir is an attorney at law in Reykjavík. She was appointed professor of constitutional law and human rights at the Faculty of Law, Bifrost University in 2004. She is First Vice President of the Venice Commission (the Council of Europe Commission for Democracy through Law) since 2017. Since 2003 she has been a…