Fyrirlestur um tjáningarfrelsi og fjölmiðla í Baku, Azerbaijan

Baku31May2016_1

 

herdís azerbaijan maí 2016Within the framework of the joint EU/CoE project “Freedom of Expression and Media Freedom in Azerbaijan” a round table on Defamation took place on 31 May 2016 in Baku. The conference, organised in close cooperation with the Azerbaijani Press Council, aimed to raise awareness on Council of Europe standards and best European practices on defamation and freedom of expression and to give the floor to open discussions on how to improve the national legislation concerning defamation and journalistic practice in Azerbaijan. About 60 representatives of state authorities (Presidential Administration, Milli Majlis, Ombudsman’s Office), academia, media professionals, representatives of civil society and international organisations attended the round table. Mr Patrick Penninckx, Head of Information Society Department of the Council of Europe, and Ms Herdis Thorgeirsdottir, Vice President of the Venice Commission, participated in this event.

Um Herdísi

Um Herdísi

Dr. juris Herdís Þorgeirsdóttir er lögmaður í Reykjavík. Hún hefur víðtæka reynslu úr akademíu og atvinnulífi, starfar bæði hér og á alþjóðavettvangi. Hún var skipuð fyrsti prófessorinn við lagadeild háskólans á Bifröst 2004 og hefur einnig kennt við háskóla erlendis. Herdís er höfundur bóka og greina, sem hafa birst alþjóðlega.  Hún hefur mikla reynslu af…

Curriculum vitae

Dr Herdís Thorgeirsdóttir is an attorney at law in Reykjavík. She was appointed professor of constitutional law and human rights at the Faculty of Law, Bifrost University in 2004. Since 2003 she has been a member of the Network of Legal Experts that ensures the European Commission is kept informed in relation to important legal…